File 14-01-2017, 15 18 50

This was a very challenging project technically. The property was originally very dark and congested.

The old back room on the upper ground level had to drop down 900mm to meet up with the level of what was the old extension W.C and utility room. All the walls were demolished to create an airy and spaceous living area.

The new kitchen was fitted in the space vacated by the old W.C and utility room.

 

We used 15 steels in total all interlinked from a ground beam all the way up to the furthest beam situated under the loft which supported the chimney stack above. We demolished the remainder of the chimney.

 

We created a new bathroom in the lower ground floor with new drainage, as well as an ensuite bathroom to the master bedroom on the first floor.

 

Architectural features that we used included polished concrete floors, niche shelving, pocket doors, parquet floors, recessed lighting, floating stairs, aluminium sliding and bi-fold doors and a glass ballustrade dividing the living areas.

 

Our joinery created bespoke oak cabinetry and window surrounds, as well as further cabinetry throughout the house.

LOCATION: Stockwell

PROJECT: Total reconfiguration